Kia-Auto-Huiskes-Oss
Suzuki-Auto-Huiskes-Oss
Mitsubishi-Auto-Huiskes-Oss
CarProf-Huiskes-Schaijk
AutoHopper-Huiskes-Oss-en-Schaijk
Kia-Auto-Huiskes-Oss
Suzuki-Auto-Huiskes-Oss
Mitsubishi-Auto-Huiskes-Oss
carprof-klein
autohopper-klein

Auto Huiskes : ‘De klant is koning bij ons’

OSS | Auto Huiskes is inmiddels 14 jaar gevestigd in Oss. Een interview met Bas Huiskes over keihard werken, kansen zien en pakken en over groeien om klaar te zijn voor de toekomst. “Eerlijk en transparant zijn en klanten altijd willen helpen, dat zit in ons DNA”, aldus de ambitieuze ondernemer die trots op Oss is. “Ik vind het erg fijn om in Oss te ondernemen.”

De ondernemersdrang bij Huiskes is altijd aanwezig geweest. Bijna 20 jaar werkte de Achterhoeker ‘voor de baas’, maar in 2008 kreeg hij de kans om op eigen benen te staan. Mitsubishi Nederland zocht een goede dealer in Oss en benaderde Huiskes. “Ik was sinds 1999 bekend in de regio Arnhem/Nijmegen, maar Oss was nieuw voor me. Er was een financiële crisis in Nederland en er waren duizend redenen om het niet te doen. Maar er waren ook heel veel redenen om het wel te doen en daar ging ik voor.” In eerste instantie had Auto Huiskes in het pand aan de Obrechtstraat vier personeelsleden. “Als team hebben we in het begin vaak bij elkaar gezeten en overlegd. Je leert elkaar heel goed kennen. Vervolgens zie je dat er een klantenkring wordt gecreëerd die bij het bedrijf past. En die klanten zorgen ook weer voor nieuwe klanten die bij je bedrijf passen.”

Kia
In 2009 klopte Kia op de deur van Huiskes. “Ik was al sinds 2002 verbonden met Kia en ik wist van de enorme groeipotentie. Maar voor ons bedrijf vond ik het nog te vroeg. Ik heb het afgehouden, puur uit zelfbescherming, want ik wilde eerst wennen aan het ondernemerschap.” Het bleek een goede beslissing, want in 2009 vroeg Kia Nederland een faillissement aan. Nadat er een doorstart was gemaakt, ontstond er in 2011 opnieuw contact. “Toen voelde ik dat ons bedrijf er wel klaar voor was. Er waren in de loop der jaren meer geïnteresseerden, maar ik heb het bij Mitsubishi en Kia gehouden. Ik volgde mijn gevoel.” Het was keihard werken voor Huiskes. Zes dagen in de week was hij als eerste op de zaak en ‘s avonds ging hij als laatste weer naar huis. Hij woonde in Lobith, maar is inmiddels woonachtig in Heesch. Het keiharde werken werd beloond. In 2012 groeide het bedrijf uit zijn jasje aan de Obrechtstraat en werd het huidige pand aan de Parallelweg 5 gekocht.

In 2013 -het jaar waarin Huiskes werd uitgeroepen tot Veelbelovend Ondernemer van het Jaar in de gemeente Oss- volgde de verhuizing. In de daaropvolgende jaren groeide het bedrijf flink. Eén van de hoogtepunten was de massale verkoop van de Mitsubishi Outlander Plug-in Hybride met de fiscale voordelen. Auto Huiskes is door de jaren heen ook alle vormen van mobiliteit gaan aanbieden, van autoverhuur tot shortlease.

Suzuki
In september 2019 nam Huiskes de Suzuki-dealer (John Boekelder) over. In eerste instantie bleef het pand aan de Singel 1940-1945 open, maar 1 januari 2021 verhuisde deze naar de Parallelweg omdat ze graag compacter wilden gaan werken. Zo kunnen de klanten beter bediend worden door een totaalpakket op één locatie aan te bieden. Al het personeel van Suzuki verhuisde mee. Zo heeft Auto Huiskes de Aziatische merken Mitsubishi, Kia en Suzuki onder één dak. In de 1500 vierkante meter showroom hebben alle drie de merken een eigen plekje voor de merkbeleving. “Met drie merken hebben we meer keuze in model en daarmee ook in prijs. Het gaat erom dat je als klant de auto krijgt die het beste past bij je wensen en je budget. Dat geldt trouwens ook voor het onderhoud van bedrijfswagens: alles draait om de klant.”

Schaijk
Per 8 april 2020 nam Huiskes ook Automobielbedrijf Van Zummeren aan de Rijksweg 44 in Schaijk over. “De markt is dusdanig aan het veranderen dat wij op zoek waren naar schaalvergroting en verbreding van onze activiteiten. Door deze samenvoeging is ons klantenbestand uitgebreid tot 6.000 en hebben we 40 medewerkers. Dan ben je zeker relevant in Oss en omgeving.” Na de overname heet het bedrijf CarProf Huiskes van Zummeren. In de zaak worden alle auto’s gerepareerd -met behoud van fabrieksgarantie-, ongeacht het merk en leeftijd. Op reparaties en arbeidsloon krijgt de klant 24 maanden garantie. Het bedrijf blijft een Fiat- en Hyundai-specialist, maar in het occasioncentrum worden ook andere merken verkocht. Bij CarProf Huiskes van Zummeren in Schaijk onderhouden ze ook campers.

Maatschappelijk betrokken
Auto Huiskes is maatschappelijk erg betrokken. Dit is onder andere ook het DNA van het bedrijf. Van TOP Oss, MHC Oss, O.S.S.’20 tot TOZ of van theater De Lievekamp tot Muze Misse, het bedrijf is bij veel verenigingen of evenementen actief als sponsor. “Wij willen bijdragen aan een goed leefklimaat in de regio waar onze klanten wonen. Waar onze klanten zijn, willen wij ook zijn.”

Uitstekende werksfeer
Iemand die er in 2008 bij was en er nog steeds met veel plezier werkt, is eerste monteur Peter van den Bergh. “In de crisis voor jezelf beginnen en dan zo groeien met je bedrijf. Knap dat Bas het aandurfde en respect voor zijn inzet. Bij ons is de werksfeer uitstekend. Iedereen die er werkt, heeft dezelfde motivatie. We willen de auto keurig bij de mensen afleveren. Kwaliteit en service staan bovenaan, maar we zijn ook een betrouwbaar en transparant bedrijf.” Er werken veel ervaren krachten bij Auto Huiskes, maar het bedrijf vindt het ook heel belangrijk dat jongeren een kans krijgen. Daarom worden doorlopend stageplaatsen aangeboden.

Uitstekende-werksfeer-bij-auto-huiskes

Tevreden klant
Wick den Ridder uit Berghem is al vele jaren een tevreden klant van Auto Huiskes. “De klant is hier koning. Als je binnenkomt, voel je je direct thuis. Je kunt er een kopje koffie drinken en een praatje houden, echt op z’n Brabants. Ik heb een band met de mensen opgebouwd. En als er een probleem is? Dan wordt alles netjes opgelost.” De woorden van Wick en vele andere klanten zijn het mooiste compliment voor Auto Huiskes. Huiskes: “Klanten komen hier graag, daar doen we het voor. Je kunt bij ons boven luxe zitten met een kopje koffie of thee. We hebben WiFI, waardoor je rustig verder kunt werken terwijl je wacht op je auto. De showroom is overzichtelijk, er hangen PC’s aan de muur voor informatie en er is mogelijkheid om een proefritje te maken in de auto naar keuze.

tevreden-klant-bij-auto-huiskes

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Blijf zo op de hoogte van het nieuws en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.