Bob Raaijmakers
Bob RaaijmakersUw adviseur voor Kia

Deel dit met je vrienden

Kia Sportage uitgeroepen tot beste ‘Family SUV’

De geheel nieuwe Kia Sportage heeft de categorie ‘Family SUV’ gewonnen in de Women’s World Car of the Year awards (WWCOTY). De vakjury, bestaande uit 56 vrouwelijke autojournalisten uit 40 landen, verspreid over vijf continenten, heeft voor deze editie van de jaarlijkse award de 64 belangrijkste nieuwkomers van het afgelopen jaar beoordeeld.

*Beste ‘Family SUV

De feiten.

  • Volledig vrouwelijke jury prijst nieuwe SUV van Kia vooral om zijn veiligheid, comfort, design, efficiency, prijs-kwaliteitverhouding en rijeigenschappen

  • Overall winnaar van verkiezing wordt bekend gemaakt op 8 maart – Internationale Vrouwendag

De Kia Sportage maakte indruk op de WWCOTY-jury met zijn winnende mix van geavanceerde veiligheidssystemen, plezierige rijeigenschappen, ultramoderne technologie,  stijlvol design, efficiënte aandrijflijnen en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De nieuwste SUV van Kia werd dan ook winnaar van de categorie ‘Family SUV’ van de verkiezing, die ook bestaat uit de categorieën ‘Urban Model’, ‘Large Car’, ‘Luxury SUV’, ‘Performance Car’ en ‘4X4’.

De Sportage van de vijfde generatie maakt een vliegende start. De specifiek voor Europa ontwikkelde SUV is verkrijgbaar in drie geëlektrificeerde versies: een Mild Hybrid (MHEV), Hybrid (HEV) en Plug-in Hybride (PHEV), met een elektrisch rijbereik van maximaal 78 km*. Stuk voor stuk leveren ze hoge prestaties tegen lage, tot zeer lage emissies.

Klassewinnaar Sportage neemt het nu op tegen de overige 5 winnaars in de strijd om de overall ‘Best Car of the Year’ award. Deze prijs wordt bekendgemaakt op 8 maart, Internationale Vrouwendag.

*) De actieradius en verbruikscijfers zijn bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode en onder voorbehoud in afwachting van homologatie. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografische omstandigheden.

Meer over de Niro