Camper Onderhoud

Camper onderhoud

Voor het onderhoud aan uw camper kunt u natuurlijk ook gewoon terecht bij CarProf Huiskes van Zummeren. Wij hebben inmiddels honderden campers bij ons in het onderhoud. Wij zijn BOVAG dealer en verzorgen ook het onderhoud aan uw camper. Onze specialisatie ligt op het onderhoud aan Fiat campers welke de basis zijn voor merendeel van de campers. Hierdoor kunt u ook voor reparaties binnen de Fiat-garantie bij ons terecht. Wij voeren ook recalls (verbeterpunten vanuit de fabriek) uit. Ook kunnen wij uw software updaten indien nodig.

Wij zijn dan ook in het onderhoud aan campers BOVAG gecertificeerd, dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Voor caravans en vouwwagens doen wij ook de remmenservice.

Maak hieronder uw afspraak voor onderhoud of reparatie aan uw camper.

Zekerheid & Vakmanschap

Doordat wij zeker zijn van de kwaliteit van het onderhoud en reparaties die wij uitvoeren bieden wij het volgende aan: Wanneer wij onderhoud of reparaties verzorgen aan uw camper krijgt u op reparaties die wij uitvoeren 3 maanden garantie.


Voor het onderhoud aan campers is bij ons een monteur aangesteld met veel liefde voor de branche. Om altijd op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen binnen deze tak volgt onze monteur regelmatig cursussen. Hierdoor blijft de kennis up-to-date. Zo weet onze monteur alles van uw Fiat camper zodat u zorgeloos op vakantie kunt. Daarnaast is er voor uw camper een speciale brug in de werkplaats. Door deze speciale brug is het voor ons dan ook mogelijk om alle soorten campers te onderhouden namelijk:

  • Camperbus
  • Alkloof
  • Half-integraal
  • Integraal

Andere aspecten van onderhoud

Ook controleren wij andere aspecten van uw camper, zo controleren wij de leeftijd en staat van uw banden. In sommige gevallen stellen verzekeringsmaatschappijen eisen aan de banden van uw camper. Dit heeft te maken met het ontstaan van droogte scheurtjes op de band, hierdoor is de kans op een klapband groter. Wij weten van verschillende maatschappijen welke eisen zij stellen en houden hier rekening mee.

Naast onderhoud aan de motor van uw camper kijken wij ook naar het onderhoud van het chassis van uw camper. Er zijn verschillende soorten chassis, zo smeren wij bijvoorbeeld de achteras indien dit noodzakelijk is.

Wanneer heeft mijn camper onderhoud nodig?

Wij adviseren u om jaarlijks met ons contact op te nemen! Een camper staat over het algemeen veel stil. Wordt deze wel gebruikt dan is dit vaak zwaarbeladen in warm weer. Dit vraagt veel van de motor van uw camper. Wij kijken dan samen met u wat noodzakelijk is aan onderhoud voor uw camper. Hierin proberen wij zo veel mogelijk maatwerk te leveren. Dit houdt in dat we kijken naar de voor u noodzakelijke onderhoudsaspecten.

CarProf Service Card (€ 59,95)

Altijd de beste service voor uw auto, dat wilt u toch ook? En dan niet alleen bij onderhoud aan uw auto, het liefst ook voor kleine problemen. U kent het wel: een uur priegelen om bijvoorbeeld een lampje te vervangen. Met de CarProf Service Card verlossen we u ook van alle kleine ergernissen. U kunt gewoon even langsrijden en krijgt voorrang bij noodzakelijke controles. Heeft u onderweg dringend een automonteur nodig, dan kunt u met de Service Card in heel Nederland terecht bij de dichtstbijzijnde CarProf vestiging. Daarbovenop is de CarProf Pechhulp in heel Europa ook inbegrepen. Bekijk hier de voorwaarden.

Vering op maat!

Ook kunnen wij voor uw camper vering op maat maken, hierbij maken wij gebruik van:

  • Luchtvering
  • Verzwaarde vering
  • Hulpveren

Het voordeel van luchtvering is dat u de camper te allen tijde waterpas kan maken. Staat u op een schuine kampeerplaats? Dan past u de hoogte van de verschillende assen zo aan dat de camper vlak staat. Ook heeft dit voordelen met het rijden met een beladen camper, deze is dan ook tijdens het rijden vlakker en stabieler.

Wanneer wij verzwaarde vering op uw camper monteren, worden de assen gewogen en op basis hiervan worden de veren op maat gemaakt. Wanneer er bijvoorbeeld een watertank aan een zijde zit, wordt deze zwaarder. Wanneer de vering op maat is gemaakt, blijft deze dan alsnog recht staan. Bij hulpvering wordt er op basis van de oude vering van de camper gewerkt. Hier worden dan veren aan toegevoegd welke ervoor zorgen dat de camper rechter blijft staan. 

Beveiliging

Voor het beveiligen van uw kostbare camper raden wij u aan een Bearlock in te laten bouwen. Een Bearlock is een slot welke uw versnellingsbak vergrendelt, waardoor het voor dieven niet mogelijk is uw camper te stelen. In gevallen waarbij de versnelling op het stuur zit, is een slot bij het stuur om de versnellingsbak te vergrendelen ook een mogelijkheid. Veel verzekeraars prefereren dan ook het gebruik van een dergelijke Bearlock of stellen het gebruik hiervan zelfs verplicht. Het inbouwen van een dergelijk systeem is dan ook bij ons mogelijk. Benieuwd naar dit systeem, neem eens een kijkje op de site van Bearlock, klik hier.

Kortom, voor al uw onderhoud en reparaties aan uw camper bent u bij CarProf Huiskes van Zummeren aan het juiste adres!

Bel ons
0412-634006
Afspraak maken
Plan een werkplaatsafspraak