Over Auto Huiskes

Auto Huiskes : ‘De klant is koning bij ons’

OSS | Auto Huiskes is inmiddels 14 jaar gevestigd in Oss. Een interview met Bas Huiskes over keihard werken, kansen zien en pakken en over groeien om klaar te zijn voor de toekomst. “Eerlijk en transparant zijn en klanten altijd willen helpen, dat zit in ons DNA”, aldus de ambitieuze ondernemer die trots op Oss is. “Ik vind het erg fijn om in Oss te ondernemen.”


De ondernemersdrang bij Huiskes is altijd aanwezig geweest. Bijna 20 jaar werkte de Achterhoeker ‘voor de baas’, maar in 2008 kreeg hij de kans om op eigen benen te staan. Mitsubishi Nederland zocht een goede dealer in Oss en benaderde Huiskes. “Ik was sinds 1999 bekend in de regio Arnhem/Nijmegen, maar Oss was nieuw voor me. Er was een financiële crisis in Nederland en er waren duizend redenen om het niet te doen. Maar er waren ook heel veel redenen om het wel te doen en daar ging ik voor.” In eerste instantie had Auto Huiskes in het pand aan de Obrechtstraat vier personeelsleden. “Als team hebben we in het begin vaak bij elkaar gezeten en overlegd. Je leert elkaar heel goed kennen. Vervolgens zie je dat er een klantenkring wordt gecreëerd die bij het bedrijf past. En die klanten zorgen ook weer voor nieuwe klanten die bij je bedrijf passen.”


Schaijk

Schaijk

Per 8 april 2020 nam Huiskes ook Automobielbedrijf Van Zummeren aan de Rijksweg 44 in Schaijk over. “De markt is dusdanig aan het veranderen dat wij op zoek waren naar schaalvergroting en verbreding van onze activiteiten. Door deze samenvoeging is ons klantenbestand uitgebreid tot 6.000 en hebben we 40 medewerkers. Dan ben je zeker relevant in Oss en omgeving.” Na de overname heet het bedrijf CarProf Huiskes van Zummeren. In de zaak worden alle auto’s gerepareerd -met behoud van fabrieksgarantie-, ongeacht het merk en leeftijd. Op reparaties en arbeidsloon krijgt de klant 24 maanden garantie. Het bedrijf blijft een Fiat- en Hyundai-specialist, maar in het occasioncentrum worden ook andere merken verkocht. Bij CarProf Huiskes van Zummeren in Schaijk onderhouden ze ook campers.

Maatschappelijk betrokken

Auto Huiskes is maatschappelijk erg betrokken. Dit is onder andere ook het DNA van het bedrijf. Van TOP Oss, MHC Oss, O.S.S.’20 tot TOZ of van theater De Lievekamp tot Muze Misse, het bedrijf is bij veel verenigingen of evenementen actief als sponsor. “Wij willen bijdragen aan een goed leefklimaat in de regio waar onze klanten wonen. Waar onze klanten zijn, willen wij ook zijn.”

Uitstekende werksfeer


Iemand die er in 2008 bij was en er nog steeds met veel plezier werkt, is eerste monteur Peter van den Bergh. “In de crisis voor jezelf beginnen en dan zo groeien met je bedrijf. Knap dat Bas het aandurfde en respect voor zijn inzet. Bij ons is de werksfeer uitstekend. Iedereen die er werkt, heeft dezelfde motivatie. We willen de auto keurig bij de mensen afleveren. Kwaliteit en service staan bovenaan, maar we zijn ook een betrouwbaar en transparant bedrijf.” Er werken veel ervaren krachten bij Auto Huiskes, maar het bedrijf vindt het ook heel belangrijk dat jongeren een kans krijgen. Daarom worden doorlopend stageplaatsen aangeboden.


Tevreden klant

Wick den Ridder uit Berghem is al vele jaren een tevreden klant van Auto Huiskes. “De klant is hier koning. Als je binnenkomt, voel je je direct thuis. Je kunt er een kopje koffie drinken en een praatje houden, echt op z’n Brabants. Ik heb een band met de mensen opgebouwd. En als er een probleem is? Dan wordt alles netjes opgelost.” De woorden van Wick en vele andere klanten zijn het mooiste compliment voor Auto Huiskes. Huiskes: “Klanten komen hier graag, daar doen we het voor. Je kunt bij ons boven luxe zitten met een kopje koffie of thee. We hebben WiFI, waardoor je rustig verder kunt werken terwijl je wacht op je auto. De showroom is overzichtelijk, er hangen PC’s aan de muur voor informatie en er is mogelijkheid om een proefritje te maken in de auto naar keuze.